• Header 1

Pas op de plaats

De start van iets moois
Het begon allemaal in april 2017: het eerste gesprek in het Antoni van Leeuwenhoek om een fondsenwervende actie op te zetten voor onderzoek naar optimalisatie van immuuntherapie bij melanoom. Zouden we zoiets voor elkaar kunnen krijgen? En of. In een mum van tijd overhandigden we de eerste cheque van € 57.094 aan prof. dr. Blank.
 
En dit was nog maar het begin. Het vuurtje was aangewakkerd. Niet alleen bij ons, maar ook bij de mensen om ons heen. We kregen steun van vrienden, bekenden en familieleden en de donaties bleven komen. Van spontane inzamelingsacties tot anonieme donaties. Hartverwarmend!
 
Oprichting Stichting Carola Helpt
We vonden dat het tijd werd om te professionaliseren. Met een duidelijke doelstelling, een officiële stichting en een kernteam bestaande uit professionals met een indrukwekkend netwerk. Gezamenlijk gingen we aan de slag met een ambitieus target: in drie jaar tijd € 250.000 inzamelen voor een baanbrekend onderzoek. Het was spannend, maar wat zijn er waanzinnige acties georganiseerd: auto rally’s, veilingen, een spinning- en zumba marathon, een haringparty, de verkoop van kunstwerken, een wijnproeverij en niet te vergeten de structurele maandelijkse bijdragen van corporates en genereuze ‘losse’ donaties. Teveel om op te noemen.
Maar naast Stichting Carola Helpt dat opbloeide (en ook hard werken was), kregen wij privé nauwelijks rust. Scans, hersenoperaties, uitzaaiingen, een keeloperatie, bestralingen, een spoedoperatie aan de darmen, ijzer- en bloedtransfusies… het is maar een greep uit de duizelingwekkende achtbaanrit van de afgelopen jaren.
 
Vraag niet teveel van jezelf
Ook het afgelopen jaar was zwaar en onzeker. 2021 begon met een darmoperatie waarbij de vraag was of zo’n zware operatie nog wel mogelijk was. Maar het ging goed. En het herstel ook. Met zélfs een positieve 3 maandelijkse scan: de MRI van de hersenen is stabiel en in de buik en hals is niets bijzonders te zien. Een uitslag als deze voelt als een onbeschrijfelijk groot geluk.
 
Naast de goede uitslagen, geeft de arts ons ook een duidelijk advies: vraag niet teveel van jezelf. De gebeurtenissen hebben zich de afgelopen jaren opgestapeld, met nauwelijks tijd om rustig op adem te komen. Als gezin hebben wij daarom besloten dit advies ter harte te nemen en gaan we nog meer tijd vrij maken voor elkaar, ook om alle gebeurtenissen een plek te geven.
 
Pas op de plaats
Het runnen van stichting Carola Helpt geeft ons energie, maar kost ook veel tijd en aandacht. Daarom maken we even pas op de plaats: de website carolahelpt.nl blijft gewoon in de lucht met daarmee ook de mogelijkheid om te doneren, we dragen het onderzoek van dr. Blank nog altijd een warm hart toe en doneren kan dus nog steeds. Ook steunen we iedereen die zelfstandig een actie wil organiseren. We juichen dit zelfs van harte toe en zijn graag bij een evenement of bijeenkomst als onze aanwezigheid daarbij gewenst is. Maar de organiserende en uitvoerende taken: die leggen we even neer. Zodat we onze handen vrij hebben voor ons gezin en niet te vergeten, onze eigen carrières.
 
Administratief gezien is er ook een aanpassing: de donaties lopen niet meer via onze stichting, maar gaan rechtstreeks naar het AVL. Onze relatiemanager Sasha Kartoidjojo van de AVL Foundation zal ervoor zorgdragen dat alle donaties rechtstreeks bij onderzoek van prof. dr. Blank terecht komen. Neem voor vragen gerust contact met haar op.
 
Dank jullie wel!
Een stapje terug doen was geen makkelijk besluit, maar we voelen dat dit het juiste moment is. Daarbij komt dat we ons streefbedrag ruimschoots hebben behaald. Er is maar liefst € 274.330 ingezameld! Een bedrag waar we amper over durfden dromen. En dit fantastische succes is mede door jullie behaald. Daarvoor zijn we jullie ontzéttend dankbaar. We hopen uiteraard dat iedereen kankeronderzoek blijft steunen, het is zo nodig!
Nogmaals heel veel dank, zorg goed voor elkaar.
 
Warme groeten, Carola en Mark van ’t Schip
 
PS: Vragen over donaties en steun aan onderzoek naar immuuntherapie? Neem gerust contact op met Sasha Kartoidjojo, relatiemanager AVL Foundation. Zij is bereikbaar via 020-512 2854.

We use cookies to ensure that our website works optimally for the visitor.