• Header 1

Veiling van het 2e vaatje Hollandse Nieuwe levert € 70.000,- op!!

Christian Blank cheque

Dinsdag de 11e Juni werd bij Brasserie De IJmond het 2e vaatje Hollandse Nieuwe volgens traditie geveild. Het vaatje is voor dit doel geschonken door  Cornelis Vrolijk. De opbrengst kwam dit jaar geheel ten goede aan Stichting CarolaHelpt. Alles is aanwezig tijdens deze tot in de puntjes georganiseerde haringparty, spanning, sensatie, dramatiek en ontzettende blijdschap. Carola kan er zelf helaas niet bij zijn. Zij is na de een zware operatie op 8 mei nu opnieuw met spoed opgenomen door een terugval. Maar, vanuit een bed in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis volgt zij de veiling via een online verbinding.

Telstar directeur Pieter de Waard weet op perfecte wijze de biedingen los te krijgen uit de zaal met aanwezigen. Na 78 biedingen zit de tijd erop en kiest notaris Yvette Beumer uit alle biedingen blind het "winnende lot". De winnaar, Zeehaven IJmuiden mag zich gelukkig prijzen maar legt het vaatje terug om het nogmaals bij opbod te laten veilen. Cornelis Vrolijk en Jim Iskes (sleepbedrijf) winnen het vaatje voor € 5.500,- maar ook die laten het vaatje opnieuw veilen, echter nu tegen afslag. Er wordt gemijnd door Brigitte Paulissen van Beterbusiness bij € 4.500,- waarna zij de microfoon tot zich neemt en toegeeft dat ze uitsluitend heeft geboden om alle aanwezigen aan het jodelen te kriijgen. "daar knappen kankerpatienten van op". Brigitte geeft een groeplesje jodelen, waar alle aanwezigen enthousiast aan meedoen. Carola is onderwerp van het refrein. Daarna schenkt Brigitte het vaatje zelfs ook nog aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

De stemming zit er inmiddels goed in en de spanning stijgt bij het bekend maken van de uiteindelijke opbrengst van de veiling. Tijdens het rekenwerk van notaris Yvette Beumer krijgt Mark van 't Schip van zijn vrouw te horen dat bij de eerder die dag gemaakte hersen MRI de uitzaaiingen een stabiel beeld laten zien en dat Carola na een bloedtransfussie over enkele uren weer naar huis mag! Bij de bekendmaking van het enorme bedrag van € 70.000,- valt al het mooie van die avond samen. Uitzinnig van blijdschap nemen de aanwezigen van Stichting CarolaHelpt en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis de cheque in ontvangst van Judith Nieborg van Brasserie De IJmond

Hierna worden plannen gemaakt om de haring en de cheque in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis te overhandigen aan Professor Blank. Rauwe vis en een ziekenhuis gaan niet goed samen waardoor de voorbereidingen best wat tijd in beslag nemen. Daarom wordt de haring uit het vaatje eerst aangeboden aan alle bewoners van verzorgingstehuis De Cameren te Limmen. Brigitte is de haring daar persoonlijk gaan brengen en heeft uitleg over Stichting CarolaHelpt en het onderzoek gegeven aan alle bewoners. Die zijn onder de indruk.

Op Maandag de 24ste juni is het zover en gaat het vaatje, schalen met haring en de cheque op transport naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Daar worden we ontvangen door Professor Blank die de cheque met een grote glimlach in ontvangst neemt. Hij geeft aan alle aanwezigen uitleg over het veel belovende onderzoek. Daarna worden alle patienten afdelingen voorzien van prachtig opgemaakte schalen met haring ter beschikking gesteld door Cornelis Vrolijk

De opbrengst van de veiling is precies het bedrag wat Stichting CarolaHelpt jaarlijks bij elkaar wil brengen en dekt de kosten van de onderzoekster in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis voor één jaar. In twee jaar tijd heeft Stichting CarolaHelpt nu al ruim € 200.000,- ingezameld voor meer onderzoek naar de optimalisatie van immuuntherapie tegen kanker. 

Grote dank gaat uit naar iedereen die deze haringparty tot een succes heeft gemaakt. Het gaat te ver om hier iedereen persoonlijk te noemen maar een paar namen kunnen niet ongenoemd blijven. Judith en Ruud Nieborg van Brasserie De IJmond, Cornelis Vrolijk, Pieter de Waard, Ton Koebolt van Petromark, Chris van der Zwan, Hardy Korver, Yvette Beumer, Brigitte Paulissen en zeker niet op de laatste plaats alle bieders!

Heel veel dank!!

Ps. De haring was om te smullen maar als je een keer echt lekker wil eten ga dan naar Judith en Ruud van Brasserie de IJmond en laat je verwennen zoals je nog nooit eerder hebt meegemaakt! 

IMG 0966

 IMG 1062

 

We use cookies to ensure that our website works optimally for the visitor.